Als kindercoach wil ik dat ieder kind blij en vol zelfvertrouwen door het leven huppelt. Kindercoaching is een laagdrempelige, oplossingsgerichte individuele begeleiding voor kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar.

Ik geef het kind graag nét dat zetje dat het nodig heeft om sterk en vol zelfvertrouwen de ‘obstakels’ te overwinnen en de ‘basis’ te verstevigen. Samen gaan we op zoek naar talenten en kwaliteiten. Door de juiste vragen te stellen vinden kinderen hun eigen oplossingen, zonder dat ik ze adviseer of vertel wat ze moeten doen. Doordat ze de mogelijkheden zelf bedenken zal het kind deze gaan gebruiken, ze staan er zelf achter.

Tijdens de sessies zijn er allerlei activiteiten, bijvoorbeeld knutselen, tekenen, spelen met auto’s of we doen spelletjes. Er ontstaat een ontspannen en veilige sfeer waardoor het kind zich op z’n gemak voelt. We ontdekken waar het kind mee zit en hoe het zich graag zou willen voelen en ontwikkelen. Het kind wordt zich bewust van zijn of haar eigen denken, voelen en mogelijkheden. Hierdoor krijgt het kind veel positieve energie én is er een uur plezier!

Het traject kan plaatsvinden in een door mij gekozen ruimte of, uiteraard met toestemming, op school.

Een traject ziet er als volgt uit: